06 februari 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet.

230205

Kl 21.47 Stenungsund , försök till mord alt. dråp
Polisen får in ett telefonsamtal från ett ungdomsboende i Stenungsund. Två¨ungdomar i 15-årsåldern har återvänt till boendet under kvällen. En av dem har då ett flertal sk avvärjningsskador på underarmarna. När personalen talar med den skadade framkommer att de två har hamnat i bråk/i någon form av uppgörelse och en av pojkarna har då gjort utfall mot den skadade med kniv som träffat honom på underarmarna när han parerat dessa utfall. Polis åker till platsen och kan gripa den misstänkte, även han har mindre skador. Brottet ska ha inträffat i närheten av Jörlandaskolan. Den pojke som har avvärjningsskador körs med hjälp av ambulans till Östra sjukhuset. Den misstänkte körs till polisen i Uddevalla. Skadeläget i övrigt oklart. Förundersökning inleds med rubricering försök till mord. Misstänkt har hörts av polis och har sedan anhållits av åklagare. Den skadade befinner sig fortfarande på Östra sjukhuset.  

230206

Kl 02.20 Munkedal, trafikolycka
Larm via SOS om att en lastbil ska ha kört av vägen och lagt sig på sidan på E6 vid Dinglemotet, södergående riktning. Föraren ska dock ha klarat sig oskadd. Räddningstjänst och polis larmas till platsen. Troligen trafikpåverkan på platsen. Vissa oklarheter råder kring bärgningen för närvarande. Händelsen pågår. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.