08 februari 16:15, Övrigt, Kungsbacka

Under lördagskvällen den 4 februari utförde alkoholhandläggare och poliser krogtillsyn på 15 serveringsställen i Kungsbacka.

I samband med tillsynen utfördes även så kallade ”swipes-kontroller” på toaletterna. Syftet med dem var att få en uppfattning av hur utbrett bruket av kokain är på Kungsbackas serveringsställen. Av de 13 ställen där swipes-kontroll kunde utföras (två ställen var stängda), visade åtta positivt och fem negativt. Detta indikerar hur starkt missbruk av kokain är kopplat till festkulturen och har nått någon slags acceptans i samhället. Genom sitt knarkande göder dessa personer de kriminella nätverken och har därmed också en skuld i den pågående våldsspiralen vi ser i Sverige.

Kommunens tillståndshandläggare och polisen kommer initialt att följa upp tillsynen med ett möte med de krögare som fick besök, för att prata om resultatet och hur vi kan arbeta vidare med att stoppa och förebygga på bästa sätt. Målet är att tillsammans bekämpa och förhindra det utbredda användandet av illegala droger i allmänhet och kokain i synnerhet.

Kontakt Jenny Sjöström, kommunpolis i Kungsbacka, tel. 010-566 04 39.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.