01 januari 06:46, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet.

Kl 22.06 Åmål, trafikolycka med misstanke om rattfylleri
En personbil kör av vägen på länsväg 2257. Räddningstjänst, ambulans och polis till platsen. Två personer i bilen. En person har då redan lämnat platsen för att söka vård via en anhörig, oklart skadeläge. Föraren, en man finns kvar på platsen och han misstänks för rattfylleri. Medtagen för provtagning.  

Kl 22.10 Göteborg, bilbrand
Räddningstjänsten och polis kallas till Stjärnbildsgatan där en personbil ska brinna. En bil har av okänd anledning börjat brinna och två ytterligare skadas på platsen. Inga kända personskador. Anmälan skadegörelse genom brand. Ingen misstänkt. 

Kl 22.22 Göteborg, bilbrand
Räddningstjänst och polis kallas till en bilbrand vid Römosseskolan. Vitten har sett en eller fler personer på plats före branden. När man kommer fram har branden slocknat. Polisen gör vissa beslag av bl a flaskor på platsen. Ingen gripen. Anmälan om skadegörelse genom brand.

Kl 00.47 Trollhättan, blåljussabotage
Räddningstjänst och polis kallas till en rykande bil vid Lantmannavägen i Kronogården. När de anländer till platsen blir både räddningstjänst och polis beskjutna med raketer. Inga kända personskador. Förstärkning tillkallas. Polisen kan dock säkra platsen så att räddningstjänsten kan släcka branden. Ett antal raketer förverkas på platsen. Ingen gripen. Vad det gäller branden så verkar det röra sig om tillbehör till fyrverkerier som brunnit och sedan satt eld på bilen. Bilägaren kan möjligen varit involverad. Anmälan om blåljussabotage upprättas. Ingen gripen.

Kl 00.55 Göteborg, bilbrand
Räddningstjänst och polis får larm om en brinnande bil vid Decembergatan. Oklart hur branden startat. Inga kända personskador. Anmälan skadegörelse genom brand. 

Kl 01.20 Borås, brand i skola
Räddningstjänst och polis kallas till Kristinebergsskolan. Vittnen ska ha sett 5-10 ungdomar på platsen och det ska nu var en mindre brand, troligen i en gardin. Ungdomarna har lämnat platsen springande. Räddningstjänsten släcker och uppger att det fanns en klar spridningsrisk. Anmälan upprättas med rubricering försök till mordbrand. Ingen gripen.

Kl 01.54 Götene, försök till rån alt försök till inbrottsstöld
En kvinna vaknar av ljud i bostad/villa på Västgötagatan. När hon går ner till första våning i bostaden möter hon en maskerad okänd man som bl a bär på hennes handväska. Mannen har även samlat ihop olika saker på platsen. Han höll även en kniv i handen som han dock tappar. Kvinnan börjar att "skälla ut" mannen och rycker sedan av honom den halsduk han har för ansiktet. Sedan ryker hon även åt sig sin handväska och då flyr mannen från platsen. Inga kända personskador. Polis till platsen. Polisen söker i närområdet men ingen grips. Anmälan försök till rån alt försök till inbrottstöld. 

Kl 02.44 Tidaholm, trafikolycka med mopedbil
En mopedbil kör av vägen vid Stallängsvägen/Stensikagatan. Föraren sitter kvar i bilen. Polis och räddningstjänst och ambulans tillkallas. Föraren en man i 20-årsåldern avförs till sjukhus, oklart skadeläge. Polis följer med till sjukhuset då föraren misstänks för rattfylleri samt vårdslöshet i trafik. 

Kl 03.47 StorGöteborg, våld i relation
Polis larms till en bostad i Göteborg där två kvinnor ska slåss. Vittnen har försökt att sära på dem men inte lyckats. De båda kvinnorna ska var gifta med varann. I bostaden finns ytterligare två personer, vittnen. Samtliga har druckit alkohol. Polis kommer till platsen och en av kvinnorna grips misstänkt för misshandel. Inget behov av sjukhusvård. 

Kl 04.10 Hjo, bilbrand
En bil uppges brinna utanför folkhögskolan, Lundbyvägen. Räddningstjänsten åker till platsen. Bilen är helt utbrunnen. Inga kända personskador. Fordonsägaren kontaktad. Anmälan upprättas med rubricering skadegörelse genom brand. Ingen gripen. 

Kl 04.46 Uddevalla, bilbrand mm
En bil uppges brinna vid Melodivägen. Räddningstjänsten och polis till platsen. Bilen hittas utbrunnen i slutet av en tunnel på platsen. Inga kända personskador. Polisen hittar även ett antal bilar som blivit påkörda på platsen av en okänt fordon samt postboxar som även är skadade. Ingen gripen/inga kända personskador. Anmälan vårdslöshet i trafik samt smitning från trafikolycka. Troligen även skadegörelse genom brand. 

Kl 06.29 Göteborg, trafikolycka
En singelolycka med personbil inträffar på E6 vid Rödbo. Personbilen kör av okänd anledning in i mitträcket. Räddningstjänst, ambulans och polis till platsen. Inga kända personskador. Bilen bärgas från platsen. Anmälan om vårdslöshet i trafik. 

 

 

 

  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.