01 januari 07:16, Sammanfattning dygn, Dalarnas län

Sammanfattning Nyårsdygnet

18.48 LINDVALLEN/SÄLFJÄLLSTANGEN Skidåkare som åkt ned på fel nedfart och fastnat i djupsnö. Fjällräddare till platsen. Tar sig ner för egen maskin till slut.

22.22 FALUN/KOPPARVÄGEN Containerbrand intill Willys. Maskerade ungdomar skall ha setts på platsen i samband med detta. Patrull släcker branden när de kommer till platsen. Spridningsrisk till fastighet förelåg, därav anmälan försök till mordbrand. Inga utpekade GM.

01.14 BORLÄNGE Man, född -66, gripen misstänkt för att ha misshandlat sin son, född -87. Sonen behövde ej uppsöka sjukvård.

01.16 LUDVIKA  Bil som kör vårdslöst skall kontrolleras av patrull, vägrar stanna och förföljande inleds. Den flyende bilen försöker preja polisbil och i samband med det så får den sladd och kör in i en annan bil. Förare i den påkörda bilen klagar på nacksmärtor. Passagerare i den påkörande bilen bryter en arm. Båda avförda med ambulans. Förare av den påkörande bilen, en man född -70  misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, drograttfyller, vållande till  kroppsskada mm

01.19 FJÄTERVÅLEN Par hemmahörande Stockholm på fjällsemester börjar bråka. Mannen född -72 misstänkt för misshandel och grips av patrull.

01.55 IDRE Misshandel inne på en restaurang. En person grips av ordningsvakter efter att en misshandel skett inne på restaurangen. Den gripnes kamrater lyckas få med sig den gripne från platsen innan polispatrull anländer. I nuläget ingen gripen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.