01 januari 07:43, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Klockan 00-07, omkring tio personer har omhändertagits för fylleri och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

02:30 Rattfylleri, Arvidsjaur
Polis beordras ut i Arvidsjaur med anledning av rattfylleri. Ett fordon stoppas och kontrolleras. Föraren, en man, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och ytterligare provtagning utförs. En anmälan om grovt rattfylleri upprättas.

02:33 Misshandel, Boden
Polis beordras till centrala Boden med anledning av bråk utomhus. En man och en kvinna är inblandade. Anmälan och motanmälan ska upprättas.

03:01 Skadegörelse, Luleå
Polis beordras till en adress i Innerstaden, Luleå, med anledning av rökfyllt trapphus. Anmälan om skadegörelse ska upprättas. Det finns ingen känd gärningsperson.

Unden natten greps en man i Kalix kommun, misstänkt för att ha misshandlat en kvinna som han har en relation med. Åklagare har beslutat om att anhålla mannen.

Unden natten greps en man i Kiruna kommun, misstänkt för att ha misshandlat en kvinna som han har en relation med. Åklagare har beslutat om att anhålla mannen.

Under natten har det tagits upp anmälningar och motanmälningar om misshandel på adresser, en utanför Boden och en i Gällivare, där de inblandade är bekanta.

I Piteå har det tagits upp en anmälan om misshandel, de inblandade är bekanta.

En viltolycka norr om Svanstein har anmälts till polisen under morgonen. Det finns inga rapporter om personskador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.