01 januari 07:58, Sammanfattning dygn, Örebro län

Sammanfattning Nyårsdygnet

11.29 ÖREBRO/JÄRNVÄGSGATAN Två personer kastar bangers mot polisbilar parkerade utanför polishuset och lämnar sedan på elsparkcykel. Efter en kort sökinsats lokaliserades de på Väster  och det visade sig att en av dem, en man född -97, var anhållen i sin frånvaro misstänkt för grovt narkotikabrott. Den andre medtogs för kroppsbesiktning. Inga skador uppstod på polisfordonen.

15.32 ÖREBRO/HJORTSTORPSVÄGEN En kvinna, född -81, grips och anhölls misstänkt för grov misshandel samt barnfridsbrott. Kvinnan har hamnat i bråk med sin man. Mannen har skador. Ett barn till paret har larmat om händelsen därav misstanken om barnfridsbrott.

20.22 ÖREBRO/VÅGHUSTORGET MORDFÖRSÖK Allmänhet stoppar en polispatrull efter att ha hört skottlossning. Visar sig att en taxi blivit träffad av ett kulvapen. Ingen person är skadad. Ingen är i nuläget gripen. Taxibilen är tagen i beslag för teknisk undersökning. Anmälan om mordförsök är upprättad.

00.19 ÖREBRO/DROTTNINGGATAN MISSHANDEL Två personer som ska ha blivit nedslagna av 5-6 stycken personer. Initialt fanns information om att någon skulle vara medvetslös. När polispatrull anländer är alla vakna och talbara. Målsäganden vill ej medverka i utredningen. Anmälan misshandel.

00.52 KARLSKOGA/LASARETT VÅLD MOT TJÄNSTEMAN Man född -00 som kommit in med ambulans till akuten börjar sedan slåss med ambulanspersonal samt försöker slå ordningsvakter på sjukhuset. När polispatrull kommer till platsen så slår han en av poliserna. Anmälan om våld mot tjänsteman upprättad. Mannen omhändertagen för fylleri/LOB.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.