01 januari 08:22, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Mellan klockan 22 och 07 har polisen hanterat cirka 145 ärenden av olika karaktär i länet. Här följer ett urval av nattens händelser:

02:07 Polisen fick vetskap om ett personrån som hade inträffat ungefär 20 minuter tidigare. Den drabbade är en kille i 15-årsåldern. Cirka tio gärningspersoner ska ha rånat killen på klädesplagg, detta ska ha inträffat utomhus i centrala delar av Nässjö. I samband med rånet ska kille utsatts för våld. Killen var vaken och talbar men fick hjälp att ta sig till sjukhus. Polis involverades i ärendet. Händelsen rubriceras som rån, det finns ingen misstänkt.

Summering av nyårsnatten:

Ingen har gripits misstänkt för brott under denna tidsperiod.

Polisen har hanterat många larm som rör pyrotekniska varor. Polisen har även larmats om bråk- och misshandelsärenden. Ingen ska ha fått allvariga fysiska skador i samband med detta.

Även ärenden som rör psykisk ohälsa har hanterats av polis.

Flera SOS-larm har inkommit gällande bränder.

Ett 10-tal personer har lagts in för tillnyktring enligt LOB. Flera andra har avvisats, avlägsnats eller omhändertagits för ordningsstörning. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.