01 januari 08:22, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Mellan klockan 22 och 07 har polisen hanterat cirka 180 ärenden av olika karaktär i länet. Här följer ett urval av nattens händelser:

00:16 Polis beordrades till Skäggetorp i Linköping då flertalet personer sköt raketer på varandra och fastigheter. När polis kom till platsen skjuts en raket mot ett polisfordon. En misstänkt gärningsman kontrollerades. Han är i 20-årsåldern och misstänks för blåljussabotage samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Mannen avlägsnades från platsen. Polisens presstjänst har inga uppgifter om eventuella fordonsskador i samband med händelsen.  

01:12 Polisen larmades till de centrala delarna av Norrköping på grund av ett personrån som inträffat ungefär 15 minuter tidigare. Detta inträffade utomhus och den drabbade är en tonårig kille. Två gärningspersoner ska ha tvingat killen föra över pengar. Händelsen rubriceras som rån samt övergrepp i rättssak. Ingen är frihetsberövad i ärendet. Killen ska inte ha fått allvarliga fysiska skador i samband med händelsen.

02:37 Ambulanspersonal befann sig på Gamla Övägen i Norrköping när de tillkallade polis. Ambulanspersonal larmades på ett ärende och skulle föra en patient till sjukhus, på väg till sjukhuset ska patienten visat upp ett vasst tillhygge mot ambulanspersonal. Mannen lämnade sedan ambulansen. Flera poliser involverades i ärendet och mannen påträffades och greps. Mannen, som är i 25-årsåldern, misstänks för grovt brott mot knivlagen, grovt hot mot tjänsteman och ringa narkotikabrott eget bruk. Ambulanspersonal ska inte ha skadats i samband med händelsen.  

03:41 Polisen larmades till en adress i Norrköping med anledning av ett bråk. En man ska ha misshandlat en kvinna, någon form av relation har de till varandra. I samband med misshandeln har tillhygge använts. Kvinnan fördes till sjukhus, hon var vaken och talbar. I övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter om skadeläget. Mannen, som är i 40-årsåldern, greps misstänkt för grov misshandel.

Summering av nyårsnatten:

Polisen har hanterat många larm som rör pyrotekniska varor. Polisen har även larmats om bråk- och misshandelsärenden.

Flera SOS-larm om bränder har inkommit till polis.

Ett 10-tal personer har lagts in för tillnyktring enligt LOB. Flera andra har avvisats, avlägsnats eller omhändertagits för ordningsstörning. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.