Uppdaterad 11 januari 05:22

10 januari 18:16, Trafikolycka, personskada, Härnösand

Trafikolycka mellan personbil och lastbil strax söder om Högakustenbron på E4. En person avliden, ytterligare en person allvarligt skadad.

Enligt initiala uppgifter är en lastbil och en personbil inblandade. Skadeläget är oklart.

Polis kallas till platsen.

Trafiken påverkas av olyckan, se Trafikverkets hemsida för aktuellt trafikläge.

Uppdatering: 

Frontalkrock mellan lastbil och personbil på E4 strax söder om Högakustenbron. Föraren av personbilen, en man född -67, avlider på plats till följd av sina skador. Passageraren i personbilen, en kvinna född -65, transporterades i ambulans till Örnsköldsviks sjukhus med allvarliga skador. Anhöriga är underrättade.

Olyckan utreds som Vårdslöshet i trafik, Vållande till annans död och Grovt vållande till kroppsskada. Lastbilen är tagen i beslag för teknisk undersökning. Föraren av lastbilen, en utländsk man född -80, misstänks ha orsakat olyckan och förhörs på polisstationen i Härnösand. En åklagare kommer senare att fatta beslut om han ska anhållas. 

Uppdatering: 

Mannen har frigivits efter förhör, men är fortfarande misstänkt för brott i samband med olyckan.


Polisen har arbetat på olycksplatsen med att genomföra en brottsplatsundersökning, hålla vittnesförhör och försöka skapa en bild av händelseförloppet.

Vi tar helst emot tips via telefon. Ring 114 14 om du har information som du vill dela med dig av. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.