Uppdaterad 11 januari 07:09

10 januari 23:39, Mord/dråp, försök, Upplands-bro

Polis kallas till Kungsängens pendeltågstation med uppgifter om skottlossning.

När polis kom till pendeltågsstationen framkom att gärningsperson/personer avlossat skjutvapen inne på stationen men ingen person har anträffats skadad.

Med anledning av uppgifterna är förundersökning gällande försök till mord och grovt vapenbrott inledd.

Brottsplatsen är avspärrad för teknisk undersökning. Under tiden för den tekniska undersökningen kommer tågen köra förbi Kungsängens pendeltågsstation, då resande inte kan passera avspärrningarna.

En polisinsats pågår för att leta efter gärningsperson/personer samtidigt som brottsutredande åtgärder pågår med förhör, inventering av kameror med mera.

Uppdatering klockan 07:06
Under natten har polisens arbete fortsatt och tre personer är gripna i den pågående förundersökningen angående försök till mord. Teknikerna blev klara vid 04:30-tiden med  undersökningen av brottsplatsen. De avspärrningar som fanns till en början är borttagna. När teknikerna var klara kunde tågen återigen stanna vid perrongen.

Uppdatering klockan 15:03
Under dagen har åklagare fattat beslut att de tre gripna personerna ska vara anhållna. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.