11 januari 07:36, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 22:00–07:00.

Här följer ett urval av nattens händelser:

01:28 Drograttfylleri, Skellefteå:
Vid stopp och kontroll av en personbil i Gammelstaden misstänks föraren, en man, vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning. Mannen saknar behörighet att köra bil. Förhör hålls och en anmälan gällande drograttfylleri, grov olovlig körning samt ringa narkotikabrott upprättas.

Även en passagerare i bilen, en kvinna, misstänks för ringa narkotikabrott (bruk) och får följa med för provtagning.

03:52 Narkotikabrott, Skellefteå:
Vid kontroll av två personer, en man och en kvinna, misstänks de vara påverkade av narkotika och får följa med för provtagning.

På kvinnan påträffas en kniv och misstänkt narkotika som tas i beslag. En anmälan gällande ringa narkotikabrott samt brott mot knivlagen upprättas.

På mannen påträffas två patroner som han inte har licens för samt misstänkt narkotika. En anmälan gällande narkotikabrott samt brott mot vapenlagen upprättas.

Övrigt:
Fem viltolyckor har rapporterats in till polisens ledningscentral under natten: på E45 mellan Blattnicksele och Sandsele i Sorsele kommun, mellan Degerträsk och Snapp i Skellefteå kommun, på länsväg 916 Gallejaur/Petikträsk i Norsjö kommun, på Köpmangatan i Burträsk i Skellefteå kommun samt på E4, Sikeå i Robertsfors kommun. Inga personskador rapporteras i samband med olyckorna.

Polisen har även utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.