11 januari 07:51, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Ett urval av nattens händelser i polisområdet

Mellan klockan 22 och 07 har polisen hanterat ett 30-tal ärenden av olika karaktär i länet. Här följer ett urval av nattens händelser:

22.36 Polis stoppade ett fordon för kontroll på riksväg 27, i Värnamo. Vid kontrollen fattade polispatrullen misstankar om att föraren samt passageraren var påverkade av droger. Båda togs med för provtagning. Föraren, en kvinna i 25-årsåldern, misstänks för drograttfylleri samt ringa narkotikabrott. Passageraren, en man i 25-årsåldern, misstänks för ringa narkotikabrott.

01.47 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en trafikolycka på riksväg 40, Mariannelund. Olyckan var en singelolycka där föraren av en personbil kört i diket. En person färadades i bilen. Föraren, en man i 40-årsåldern, misstänktes för rattfylleri och togs med för provtagning. Bilen har bärgats från platsen.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden som exempelvis berusade personer, viltolyckor, trafikkontroller och personer med psykisk ohälsa men inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.