Uppdaterad 11 januari 08:00

11 januari 07:52, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Ett urval av nattens händelser i polisområdet

Mellan klockan 22 och 07 har polisen hanterat ett 40-tal ärenden av olika karaktär i länet. Här följer ett urval av nattens händelser:

22.29 Polis stoppade ett fordon för kontroll på Källgatan, Eskilstuna. Vid kontrollen fattade polis misstankar om att föraren var påverkad av droger. Föraren, en man i 20-årsåldern, misstänktes för drograttfylleri samt ringa narkotikabrott och togs med för provtagning.

22.51 Polis stoppade ett fordon för kontroll på Skogstorpsvägen, Eskilstuna. Vid kontrollen fattade polis misstankar om att föraren var berusad. Föraren, en man i 20-årsåldern, misstänktes för rattfylleri och togs med för provtagning.

23.34 Polis larmades till en adress i Katrineholm där någon kastat ett brinnande föremål mot ett fönster till ett bostadshus. Polis har varit på plats och en anmälan om försök till mordbrand har skrivits.

01.21 Polis stoppade ett fordon för kontroll på Skogstorpsvägen, Eskilstuna. Vid kontrollen fattade polis misstankar om att föraren var berusad. Föraren, en man i 20-årsåldern, togs med för provtagning. Mannen är misstänkt för grovt rattfylleri samt brott mot knivlagen.

01.54 Polis larmades till ett hotell i de centrala av Eskilstuna med anledning av en stöld. En person hade blivit hotad och bestulen på sin plånbok och en mobiltelefon. En kvinna och en man kontrollerades. Kvinnan, som är i 25-årsåldern, misstänks för stöld, ringa misshandel, narkotikabrott samt grovt brott mot knivlagen. Mannen misstänks för olaga hot samt narkotikabrott. Kvinnan omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusade personer, LOB.

03.51 Polis stoppade ett fordon för kontroll på Gillbergaleden, Eskilstuna. Vid kontrollen fattade polispatrullen misstankar om att föraren var berusad. Föraren, en man i 20-årsåldern, misstänktes vara påverkad av droger och togs med för provtagning. Mannen är misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott. Mannens körkort har omhändertagits.

Utöver detta har polispatrullerna också hanterat rutinärenden som exempelvis berusade personer, viltolyckor och personer med psykisk ohälsa men inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.