12 januari 08:00, Sammanfattning natt, Jönköpings län

En sammanfattning av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 38 ärenden som rör Jönköpings län.  Nedan följer ett urval.

00:43 Polisen stoppade på eget initiativ en bil för fordons- och förarkontroll på riksväg 31 i höjd med Forserum, Nässjö. Vid kontrollen misstänktes föraren vara påverkad. Föraren, en man i 40-årsåldern, fick följa med polisen för kontroll. Han är misstänkt för drograttfylla, grovt brott mot knivlagen samt ringa narkotikabrott.

03:45 Polisen larmas till en butik i Vrigstad, Sävsjö med anledning av ett misstänkt inbrott. Enligt larmet ska butikslarmet ha avlösts och när personal kort därefter kom till platsen såg de att entréglaset var krossat. Inga misstänkta gärningspersoner fanns då kvar på platsen. Polisen vidtog utredningsåtgärder för att få klarhet i vad som hänt samt för att söka efter misstänkta. Polisen jobbar nu vidare med ärendet. Enligt uppgift ska gärningspersonerna ha fått med sig tobak från butiken. En anmälan om stöld genom inbrott kommer att skrivas.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, trafikbrott, viltolyckor, fylleri samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.