12 januari 08:01, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 63 ärenden som rör Östergötlands län.  Nedan följer ett urval.

22:20 Polisen stoppade en bil som körde för fort på Söderleden i Norrköping. Föraren, en man i 20-årsåldern fick sitt körkort omhändertaget.

03:14 Polisen larmades till Ektorp, Norrköping med anledning av ett misstänkt inbrott i en restaurang. Enligt larmet ska två personer befinna sig olovligen inne i restaurangen. Polisen vidtog utredningsåtgärder för att få klarhet i vad som hänt samt för att söka efter misstänkta. Det är i nuläget oklart hur gärningspersonerna har tagit sig in i restaurangen och om något blivit tillgripet. En anmälan om stöld genom inbrott kommer att skrivas.  

05:02 Polisen larmades av en person i allmänheten till Bäckgatan i Norrköping. Enligt inringaren såg det ut som att två bilar hade krockat. Ingen person var kvar på platsen. När polisen kommer till platsen upptäcker de att registreringsskyltarna på ena bilen har stulits från en annan bil. En anmälan om trafikolycka smitning samt en anmälan om tillgrepp av fortskaffningsmedel kommer att skrivas.

05:12 Polisen larmades till Söderleden i Åtvidaberg med anledning av att det stod en bil på tvären över en refug. Polisen hittade ett körkort i bilen och misstänkte att detta var föraren. Polisen fick kontakt med föraren, en man i 35-årsåldern, som uppgav att han efter olyckan druckit alkohol och att han behöver hjälp med bärgning av bilen. En anmälan om smitning från trafikolycka kommer att skrivas.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, trafikbrott, viltolyckor, fylleri samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.