12 januari 15:32, Trafikkontroll, Västerbottens län

Västerbotten, ett urval av polisens arbete i trafiken under dagen

LYCKSELE

Under tidig eftermiddag hölls en trafikkontroll på E12 vid Vilan, söder om Lycksele. En förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelse.

UMEÅ

Under dagen har polisen kontrollerat tung trafik i Holmsund. En besiktning av fordon har genomförts, där fordonet inte fick godkänt.

Fyra kör- och vilotider har också kontrollerats, där böter utfärdats i ett av fallen. 

Omkring kl 13 hölls en hastighetskontroll på E4 vid Stöcksjö. 15 förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser, varav två fick sina körkort omhändertagna. 

Vid 14-tiden påbörjades en kontroll av trafiken på en bussgata vid universitetsområdet (Petrus Laestadius väg). En liten stund senare rapporterades att fem förare fått böter efter att ha kört olovligen på sträckan.

Under eftermiddagen stoppades också en trafikant för kontroll på Ön. Fordonet hade kör- och användningsförbud. Böter utfärdades och fordonets registreringsskyltar omhändertogs.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.