13 januari 07:19, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 45-tal ärenden som rör Jönköpings län.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Vaken medborgare larmade om inbrott

03:04 Polisen larmades till en butik på Storgatan i Vetlanda med anledning av ett pågående inbrott.  En uppmärksam medborgare hade observerat en man inne i butiken och sett att det fanns en väska utanför på marken samt att en ruta var krossad.

I samband med dessa observationer dök en väktare upp som tog upp ett förföljande av den flyende mannen. Polispatrullen såg väktarbolagets bilar som parkerats och åkte med lite tur åt rätt håll och fick träff på mannen som kunde gripas.

Polisen har hållit förhör med vittnen och spärrat av butiken för en brottsplatsundersökning inder dagen. Vissa brottsverktyg är tagna i beslag. Mannen är misstänkt för stöld genom inbrott.

Älgolycka utan personskada

05:45 Polis och räddningstjänst larmades till en viltolycka på riksväg 27, Bredaryd. En bilist hade kolliderat med en älg men klarat sig utan personskador.

Bilen var körbar efter händelsen och en eftersöksjägare fick i uppdrag att kontrollera om älgen fanns kvar i området.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.