13 januari 07:46, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00  hanterat ett 45-tal ärenden som rör Södermanland.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Misstänkt rattfylleris körde in i staket

00:26 Polisen larmades till Mariefredsvägen i Strängnäs. En väktare hade sett en bilförare köra in i ett staket och riva ner det. Vitten uppgav att mannen verkade vara påverkad på något vis.

En polispatrull åkte dit och mannen kontrollerades för nykterhet och blåste positivt i sållningsinstrumentet. Föraren, en man i 30-årsåldern, fick därför följa med för provtagning misstänkt för rattfylleri. Bärgare behövdes för bilen.

Efter förhör släpptes den misstänkta bilföraren.

Vaknade av oljud och och observerade brott

04:05 En inringare vaknade av oljud utanför hemmet på Platinavägen i Eskilstuna och konstaterade att det var ett pågående inbrott i en bil utanför på gatan. Två män fanns på platsen och bilen var upphissad på en domkraft.

Brottslingarna uppmärksammade att de var upptäckta och lämnade platsen utan att hinna ta med sig viss utrustning.

Polisen sökte aktivt efter den flyende bilen utan resultat innan men  åkte till brottsplatsen för att närmare dokumentera vad som inträffat.

En anmälan om katalysatorstöld upprättades.

Körde av vägen och voltade

04:33 Polis och räddningstjänst larmades till länsväg 980 i Stallarholmen. En personbil hade körts av vägen och voltat.

Föraren hade själv tagit sig ur bilen men klagade på smärtor i samtal med räddningstjänsten. Vägen stängdes av och mannen fördes med ambulans till sjukhus för kontroll.

Polisen åkte till sjuhuset för att tala med föraren och utreda orsaken till olyckan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.