13 januari 08:41, Misshandel, grov, Falköping

Händelser från natten

04:00 Polis skjutit verkanseld, Falköping
Polis tvingades skjuta verkanseld mot en misstänkt på Krokhusgatan i Falköping. Polisen genomförde utredningsåtgärder i ett ärende med flera våldsbrott då två misstänkta anträffades på en adress. En av personerna som misstänkts för flera grova våldsbrott skulle gripas och var då hotfull mot polispatrullen. En polisman tvingades då att avfyra sitt tjänstevapen. Mannen som är i 40-årsåldern är skjuten i benet och har förts till sjukhus med ambulans för vård.

08:41 Uppdatering
Skjutningen föranleddes av två tidigare händelser. 
Under natten har vi fått in två separata misshandelsärenden i Falköping. Vid klockan 02 misshandlas en man i 30-årsåldern på Sankt Olofsgatan av två personer och får avföras med ambulans med stickskador.

Vid kl.03 inkommer ett larm om att två personer misshandlat en annan man i 30-årsåldern på Dotorpsgatan.

Vid klockan 04 genomförs en husrannsakan i en villa I centrala Falköping där två män i 40 årsåldern kan gripas. I samband med gripandet avfyras verkanseld och en av de gripna träffas i benet. Han förs till sjukhus, skadorna bedöms som EJ allvarliga.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.