Uppdaterad 15 januari 13:32

13 januari 21:48, Mord/dråp, Eskilstuna

Anträffad avliden i bostad.

Polis larmades vid 18-tiden till området Norr med anledning av att en avliden person anträffats i en bostad.

Omständigheter kring dödsfallet gör att brott inte kan uteslutas. Därför har polisen inlett en förundersökning gällande mord. Platsen har spärrats av och en kriminalteknisk undersökning kommer att göras. Polisen har under kvällen genomfört dörrknackning i området.

Den avlidne personen är en man. Ingen person är frihetsberövad i nuläget.

Inga ytterligare uppgifter om ärendet kan lämnas i nuläget.

Uppdatering lördag:

Den kriminaltekniska undersökningen har genomförts. Polisen arbetar fortsatt vidare med att skapa klarhet i vad som har hänt. Som alltid är en brottsrubricering initial och kan komma att ändras. Det finns ingen misstänkt eller frihetsberövad i ärendet.

Uppdatering söndag:

Under helgen har en man i 40-årsåldern gripits och anhållits misstänkt för mord. Mannen är skäligen misstänkt, alltså den lägre misstankegraden. Det råder dock fortsatt oklarheter kring vad som hänt så polisen arbetar aktivt vidare med ärendet. Förundersökningen leds av åklagare och mediefrågor hänvisas dit. Polisens presstjänst har inga ytterligare uppgifter att lämna.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.