Uppdaterad 14 januari 08:55

14 januari 07:57, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 90-tal ärenden som rör Jönköpings län. En person har gripits (se nedan). Fyra personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en person har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

02:14 Polis larmades till Sveavägen i Gnosjö med anledning av ett inbrott. Bostadsägaren hade varit borta under kvällen och när han kom hem upptäcktes inbrottet. Tjuven/tjuvarna ska ha slagit sönder fönstret på altandörren och tagit sig in på altanen. Stöldgodset ska ha varit en cykel samt en robotgräsklippare. Polis har varit på plats och en anmälan om stöld genom inbrott samt skadegörelse kommer skrivas. Det finns i nuläget ingen misstänkt. 

02:31 Polis larmades till en mindre ort utanför Gnosjö med anledning av bråk på adressen. När polis anlänt greps en man i 20-årsåldern misstänkt för misshandel samt olaga hot. Polisens presstjänst har inga uppgifter om att målsägande, en tjej i övre tonåren, ska ha behövt ambulansvård. Uppdatering: Mannen har vid 08:30 på lördagsmorgonen anhållits av åklagare, på sannolika skäl, misstänkt för misshandel och olaga hot. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.