14 januari 07:57, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits (se nedan).

22:03 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Bockarpsvägen i Mjölby uppstod misstanke om drograttfylleri mot föraren. Mannen i 30-årsåldern fick följa med polisen för provtagning samt förhör. 

01:29 Polis larmades till en bostad i Linköping med anledning av bråk på adressen. När polis anlänt greps en kvinna i 40-årsåldern misstänkt för misshandel i relation, våldsamt motstånd, våld/hot mot tjänsteman samt barnfridsbrott. Polisens presstjänst har inga uppgifter på att målsägande, en man i 35-årsåldern, ska ha behövt ambulansvård.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.