Uppdaterad 14 januari 13:17

14 januari 07:57, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Södermanlands län. En person har gripits (se nedan). Tre personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en person har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

02:03 Polis larmades till en bostad i Eskilstuna med anledning av bråk på adressen. När polis anlänt greps en man i 40-årsåldern misstänkt för misshandel i relation, grov kvinnofridskräkning, olaga hot samt våld mot tjänsteman. Polisens presstjänst har inga uppgifter om att målsägande, en kvinna i 45-årsåldern, behövt ambulansvård. 
Uppdatering: Mannen har under lördagsförmiddagen anhållits av åklagare, på sannolika skäl, misstänkt för grov kvinnofridskränkning.

02:48 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Riktargatan i Eskilstuna med anledning av en brand. Enligt SOS-larmet ska en parkerad bil ha börjat brinna. När polis anlänt till platsen släcktes branden av räddningstjänsten. Polis kommer skriva en anmälan om skadegörelse genom brand. Det finns ingen misstänkt och inga uppgifter om personskador. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.