14 januari 08:08, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:

Sedan midnatt har totalt tre personer i länet omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Nedan följer ett urval av nattens ärenden:

00:26 Ringa misshandel, Skellefteå
Polisen beordras till centrum med anledning av en misstänkt skadegörelse. En man ska ha sparkat på en bil. Det ska dock inte ha uppstått någon skada på bilen.

I samband med tumultet som ska ha uppstått på platsen misstänks samme man ha begått ringa misshandel på en person. Anmälan upprättats gällande försök till skadegörelse och ringa misshandel. Den misstänkte omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. 

01:43 Misshandel, Umeå
Polisen beordras till centrum med anledning av ett bråk utomhus. Två män misstänks ha satt sig i motvärn då ordningsvakter skulle avvisa dem från en krog. De misstänks för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman respektive våldsamt motstånd. 

02:18 Rattfylleri, Skellefteå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i centrum. Föraren, en man i 25-årsåldern, blåser positivt i sållningsinstrumentet och medtas för vidare provtagning och förhör. Anmälan gällande rattfylleri upprättas. Bilnycklarna omhändertas enligt polislagen 24§ i syfte att förhindra fortsatt färd.

02:31 Misshandel, Umeå
Polisen beordras till centrum med anledning av att uppgifter inkommer om en misshandel. Enligt tillgängliga uppgifter ska en man ha blivit misshandlad och hotad. Det är oklart om han behöver uppsöka sjukvård. Polisen griper en man som misstänks för gärningen, han släpps dock efter förhör. Ärendet rubriceras i nuläget grov misshandel.

03:05 Trafikkontroll, Skellefteå
Polisen har haft en trafikkontroll på Järnvägsleden i Norra Bergsbyn, Skellefteå. Cirka åtta förare fick blåsa i sållningsinstrumentet och alla var nyktra.

03:50 Skadegörelse, Umeå
Polisen beordras till utkanten av Umeå med anledning av ett eventuellt pågående inbrott. När polisen kommer till platsen visar det sig att en berusad och utåtagerande man ska ha utfört skadegörelse på bland annat en bil. Mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer och överlämnas till sjukvården. Anmälan om skadegörelse upprättas. 

Övrigt: Under tidsperioden från midnatt och till klockan 07:00 har två viltolyckor/renpåkörningar anmälts till polisen. En skedde på länsväg 1002 Björksele, Malå kommun och en på Hedlundavägen, Lycksele

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.