Uppdaterad 14 januari 13:21

14 januari 09:34, Olaga hot, Sigtuna

Anmälan om grovt olaga hot och grovt vapenbrott i Märsta.

På lördagsförmiddagen anträffades skotthål i en dörr till en lägenhet i Märsta. Även hylsor har hittats vid platsen. Ingen person har skadats i samband med händelsen. 

Polisen arbetar med att på olika sätt samla in information om händelsen, som i nuläget rubriceras som grovt olaga hot och grovt vapenbrott. En teknisk undersökning kommer att göras. Ingen person är i nuläget gripen. 

Uppdatering klockan 11.50
Polisen uppmanar den som har gjort iakttagelser av händelsen eller sett något som man tycker är avvikande under natten/ morgonen (personer, fordon etc) att kontakta polisen på telefon 11414, genom polisens tipsforumlär https://polisen.se/kontakt/tipsa-polisen/tipsa-polisen-via-webben/ eller genom att ta kontakt med polis på plats.

Uppdatering klockan 13.20
Arbetet med att samla in information med målet att gripa den/ de som är ansvariga pågår. Bland genomförs teknisk undersökning, dörrknackning samt inventering av filmmaterial. De aktuella brottsrubriceringarna är försök till mord samt grovt vapenbrott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.