15 januari 07:46, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00.

Sedan midnatt har fem personer i länet omhändertagits för fylleri. Polisen har utfört kontroller av personer och fordon som inte har lett till någon misstanke om brott.

Nedan följer ett urval av nattens ärenden:

00:44 Stöld, Umeå
Polisen beordras till ett uteställe i Umeå med anledning av en stöld. En kvinna anmäler att hon har blivit bestulen på sin mobiltelefon. Polisen håller förhör och tar upp en anmälan om stöld.

01:17 Rattfylleri, Skellefteå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i centrum. Föraren, en man, blåser positivt i sållningsinstrumentet och medtas för provtagning. Anmälan om rattfylleri upprättas och körkortet omhändertas.

01:54 Trafikbrott, Umeå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Västra strandgatan i Umeå centrum. Föraren får en ordningsbot för förargelseväckande beteende genom att föra oljud på allmän plats genom att spela musik.

02:15 Trafikbrott, Umeå
Polisen stoppar och kontrollerar ett fordon på Vasaplan i Umeå. Föraren får en ordningsbot då han kört på bussgata.

02:29 Trafikbrott, Umeå
Polisen stoppar och kontrollerar ett fordon på Skolgatan. Föraren får en ordningsbot för att ha kört där fordonstrafik är otillåten.

03:03 Trafikbrott, Umeå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Vasaplan i Umeå. Föraren får en ordningsbot då han kört på bussgata.

03:29 Trafikbrott, Umeå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på riksväg 92 i Umeå. Föraren får en ordningsbot då ett däck på bilen är ett sommardäck.

03:44 Trafikolycka, Vännäs
Polisen kontaktas gällande en trafikolycka på E12 Vännäsby. Enligt tillgängliga uppgifter ska en personbil ha voltat. Två personer var inblandade, de tog sig ur fordonet och fick föras med ambulans till sjukvård för kontroll. Polisen har varit på plats. Föraren blåste negativt i sållningsinstrumentet och var därmed nykter. Det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.