16 januari 05:56, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet.

Kl 23.51 Göteborg, personrån
En man kontaktar polisen och uppger att han blivit rånad då han varit ute och rastat hundarna i Gårdstensbergen. Händelsen ska ha inträffat ca 20 minuter före det att polisen får vetskap. Tre ungdomar ska ha tagit kontakt med mannen och frågat om han hade cigarretter, de ska sedan ha hotat honom och tilltvingat sig bankomatkort och telefon. Ungdomarna uppges ha varit maskerade och ska ha sprungit mot skolan efter rånet. Inga kända fysiska skador. Anmälan om rån upprättad, ingen gripen. 

Kl 00.30 Åmål,våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt misshandel
Polis larmas till ett sk lägenhetsbråk vid Västra Bangatan. Kringboende har hört skrik och dunsar från den aktuella lägenheten. Det verkar vara flera personer i bostaden. Flera polispatruller åker fram. När de kommer in möts det av två personer varav en med skador bl.a. i ansiktet. Ambulans tillkallas. Det är tydligt att man druckit alkohol i lägenheten. En man blir omedelbart aggressiv mot polisen och ha får beläggas med fängsel. Samma man har blod på händerna. Det är väldigt svårt att få en samstämmig berättelse om vad som inträffat.

Den person som har blod på händerna gör kraftigt motstånd, försöker spotta på polisen eller hotar med detta. När han väl hamnat i polisbilen så försöker han skalla en polisman. Enligt polispatrullen så fortsatte detta beteende under hela transporten till polishuset. Den gripne misstänks för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt misshandel. 

Oklart vad det gäller skadebilen på den skadade mannen. 

Kl 01.44 Trollhättan, försök till mordbrand
En villaägare hör en smäll utanför huset vid Skoftebyn och tittar ut mot den plats där han har två bilar parkerade. Det brinner under en bil. Han lyckas själv att släcka branden men ser inga personer i närområdet. Polis tillkallas. När han tittar in under sin andra bil som står parkerad på platsen så ser han ett föremål som ligger där. Han kan inte själv avgöra vad det handlar om för föremål. Polis på plats tar kontakt med NSB (Nationella bombskyddet) och tar foto, platsen spärras av. 

Polisen på plats kan efter en stund och kontakt med NBS undersöka föremålet som visar sig var en sk banger med ett tejpat batteri. Föremålet oskadliggörs. Närområdet genomsöks av hund. Föremålet/bangern beslagtagen. Inga personskador. Omfattningen av skadorna på den bil som brann är inte känt. Anmälan upprättas med rubricering försök till mordbrand. För närvarande är det inte känt om det finns någon hotbild mot bilägaren.    

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.