16 januari 07:41, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Mellan klockan 22 och 07 har polisen hanterat cirka 35 ärenden av olika karaktär i länet. Här följer ett urval av nattens händelser:

22:55 En polispatrull meddelade att de hade kört av vägen på länsväg 152 Bredaryd, Värnamo när de var på väg på ett ärende. Inga andra fordon var involverade i trafikolyckan. Poliserna i bilen var enligt initiala uppgifter oskadda fysiskt med fördes till sjukhus för tillsyn. En annan polispatrull beordrades till platsen för att hantera olyckan enligt de rutiner som finns. Det finns inga misstankar om brott. Polisbilen bärgades från platsen.

00:11 En polispatrull befann sig på länsväg 127 i Vetlanda. Polispatrullen skulle stoppa en bilist som försökte att köra ifrån polispatrullen. Några minuter senare tog färden stopp på Esplanaden i Landsbro. Exakt hur detta gick till är inte preciserat för polisens presstjänst i nuläget. Föraren av bilen sprang från platsen men gav sig tillkänna senare. Föraren, en man i 20-årsåldern, misstänks för drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk samt olovlig körning. Fler brottsmisstankar kan tillkomma.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.