17 januari 07:54, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 40-tal ärenden som rör Södermanlands län. En person har gripits (se nedan).

23:53 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på riksväg 56 vid Karsudden, Katrineholm, uppstod misstanke om rattfylleri mot föraren. Mannen i 60-årsåldern fick följa med polisen för provtagning samt förhör. 

00:37 Polis larmades till centrala Gnesta med anledning av att en inringare sett en person gå på perrongen vid tågstationen samt hört glaskross. När polis anlänt till platsen visade det sig att personen, en man i 60-årsåldern, gjort inbrott i stationshuset och tagit alkohol samt krossat rutor och stökat omkring. Mannen greps då för stöld genom inbrott samt skadegörelse. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.