Ett planerat tekniskt underhåll på polisen.se gör att vissa funktioner, som formulär och filtreringar, inte fungerar fullt ut. Tack för ditt tålamod!

Uppdaterad 19 januari 07:57

18 januari 21:10, Rån, Flen

Maskerad gärningsman tvingade sig in i en bostad.

19:20 Polis larmades till en adress i Flen med anledning av ett rån som nyligen inträffat. En maskerad gärningsperson ska ha tvingat sig in i en bostad, bundit fast de boende och tillgripit gods, bland annat i form av pengar. Gärningsmannen ska också ha visat upp ett vasst tillhygge i samband med detta.

Den misstänkte ska därefter ha stulit en bil från bostaden och försvunnit från platsen i den bilen. Målsägandena, två vuxna kvinnor, ska inte ha skadats i samband med händelsen men varit chockade. 

Polis har varit på plats med ett flertal patruller. Bostaden kommer spärras av för en kriminalteknisk undersökning. I nuläget finns ingen frihetsberövad i ärendet. En förundersökning gällande grovt rån har inletts. 

21:20 Polisen får samtal om att bilen står parkerad i centrala Flen. Den har nu beslagtagits. Ingen misstänkt person fanns i eller i anslutning till bilen. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.