19 januari 07:41, Sammanfattning natt, Jönköpings län

En sammanfattning av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 57 ärenden som rör Jönköpings län. Nedan följer ett urval.

22:18 Polisen får kännedom om ett bedrägeri som ska ha skett i Jönköping. En kvinna i 85-årsåldern ska ha blivit uppringd av en person som sa sig ringa från en bank. Enligt uppringaren så kunde inte en betalning genomföras, och därmed behövde en person besöka kvinnan. En person besöker sedan kvinnan och bett henne lämna ifrån sig smycken och kontanter. Polisens presstjänst har ingen uppgift om värdet.

01:15 Polisen får kännedom om ett inbrott som skett en stund tidigare i en butik på Sandsjövägen i Bodafors. Enligt samtalet ska två personer ha slagit sönder ett flertal fönster till butiken. Enligt uppgift ska personerna ha kommit över flertalet e-cigratter, så kallade vapes. En anmälan om stöld genom inbrott kommer att skrivas.

04:55 en polispatrull kontrollerade ett till synes övergiven fordon i närheten av riksväg 31 i höjd med Ekhagen, Jönköping. I fordonet hittade patrullen slangningsutrustning och koppartråd. I anslutning till fordonet fanns en man i 40-årsåldern. Han greps och är misstänkt för stöld.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, trafikbrott, viltolyckor, fylleri samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.