Uppdaterad 03 januari 17:26

02 januari 03:16, Detonation, Stockholm

En sprängladdning har detonerat i en port till ett lägenhetshus i Grimsta. Ingen person har hittills rapporterats skadad.

Explosionen har orsakat stora skador på entrén till fastigheten. En brottsutredning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts av polis. 

Räddningstjänst är på plats för att tillsammans med polis bedöma skadorna och eventuellt evakuera vissa lägenheter.

Bombtekniker och kriminaltekniker är beordrade till den avspärrade brottsplatsen och det pågår en stor polisinsats i västra Stockholm.

Uppdatering klockan 05:45

Ett stort antal personer som bor i området har förhörts. Brottsplatsundersökningen genom bomb- och kriminaltekniker pågår. Olika typer av bevis och spår har samlats in. Filmer från övervakningskameror hämtas just nu in och analys pågår.

Uppdatering klockan 08:14
Polisen har gripit fyra personer som misstänks för olika brott i samband med händelsen.

Uppdatering klockan 16:38
De fyra som greps är anhållna efter beslut av åklagare.

Uppdatering den 3/1 kl 17:15
Tre av de fyra personer som anhölls har släppts efter beslut av åklagare då det saknas skäl att hålla dem frihetsberövade men misstankar om brott kvarstår.
Den fjärde personen, en man, är fortfarande anhållen och misstänks för allmänfarlig ödeläggelse.
Polisen lämnar inga övriga kommentarer om den åklagarledda utredningen under kvällen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.