20 januari 05:57, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Et urval ur kvällen/nattens händelser i länet.

Kl 22.03, Karlsborg, trafikolycka
En trafikolycka inträffar på riksväg 49 vid Glättenäs. Enligt SOS så har en personbil och en lastbil kolliderat på platsen. Direkt efter detta ska ytterligare ett fordon kört in i den första olyckan. Oklart om det finns några personskador. Det uppges snöa och vara väldigt halt på platsen. 

Räddningstjänst, ambulans och polis larmas till platsen. När polisen kommer fram blockeras vägbanan av fordonen som varit involverade, helt avstängd. Tre personer inblandade varav en som kan vara skadad. Trafikdirigering inleds. Den skadade avförs till Örebro sjukhus, oklart skadeläge. Bärgare beställs. Det kan flera timmar innan bärgningen är klar. 

Kl 04.39 släpps trafiken på igen. Ingen brottsmisstanke. Den skadade föraren (personbil) uppges blvit lindrig skadad. Olyckan omfattar två lastbilar och en personbil. 

22.48 Västra Götaland, brott i nära relation/ sexualbrott samt misshandel
Polis larmas till en adress i i västa Götaland efter det att en kvinna kontaktat en granne. Hon har uppgivit att hon blivit misshandlad av sin sambo. Det ska även ha förekommit sexuella övergrepp enligt kvinnan. Kvinnan har lyckats fly från bostaden och flytt till grannen. När polisen anländer och ska ta sig i den misstänktes bostad hotas de av mannen med kniv. Den misstänkte har även en del skador som ha troligen orsakat själv. 

Polispatrullen tvingas backa och frysa situationen. Mannen har uppvisat ett flertal knivar mm. Förhandlare och förstärkning och ambulans tillkallas och kl 02.53 kommer mannen ut och kan gripas. Han förs först till sjukhus för kontroll. Oklart om kvinnan har fått några fysiska skador.  


 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.