20 januari 08:03, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 62 ärenden som rör Östergötlands län.   Nedan följer ett urval av nattens händelser.

02:42 Polisen larmades om ett inbrott som ska ha skett en stund tidigare i en verksamhet på Knäppingsborgsgatan i Norrköping. Inringaren hade hört en hög smäll och då sett att en person slagit sönder en ruta till fastigheten och sedan gått in i fastigheten. Ägaren till verksamheten kunde ta sig till platsen och kunde då hålla kvar en obehörig person tills polispatrull kom till platsen. Personen, en man i 35-årsåldern, omhändertogs (ej gripen) av polisen. En anmälan om stöld genom inbrott kommer att skrivas.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, trafikbrott, viltolyckor, fylleri samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Information om pressnumret idag:

Presstalespersonerna är på möte klockan 09:30-15.

Under den tiden uppdateras inte händelsenotiserna. Samtal till polisens pressnummer besvaras av personal vid regionledningscentralen i mån av tid.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.