Uppdaterad 21 januari 17:12

20 januari 18:47, Brand, Helsingborg

Persgatan. Brand i byggnad.

Polis skickas till Persgatan, dit räddningstjänst och ambulanssjukvård larmats med anledning av rökutveckling från lägenhet i flerfamiljshus.

Räddningstjänsten har undsatt en person från aktuell lägenhet. Personen är förd till sjukhus med ambulans. Polisen har ingen information om skadeläget, i denna del hänvisas till sjukvårdens skadelägesinformation.

Händelsen hanteras primärt som en räddningsinsats, som leds av räddningstjänsten. Polisens främsta uppgift är inledningsvis att biträda räddningstjänsten i dess arbete, därefter att utreda om brott i sammanhanget kan misstänkas.

Uppdatering kl. 21.20: Den skadade personen är en kvinna som just nu är oidentifierad. Kvinnan har enligt Region Skåne ”livshotande skador”. För mer information, se Regions Skånes skadelägesinformation via bifogad länk.

Anmälan om allmänfarlig vårdslöshet upprättas.

Uppdatering 230121, kl 17:12 Kvinnan är avliden, anhöriga är underrättade.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.