23 januari 06:55, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

God morgon. Dagens presstalesperson är på plats och här följer ett urval av nattens händelser.

02:28, brand, Göteborg
Vi får larm om att en personbil brinner på Önskevädersgatan. Räddningstjänst och polis åker till platsen. Inga uppgifter om personskador eller skador på andra fordon. En anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad.

02:27, rattfylleri, Göteborg
En patrull stoppar en bil vid Opaltorget. Föraren omhändertas för kontroll misstänkt för drograttfylleri samt narkotikabrott eget bruk.

22:33, brand, Borås
Vi får larm om att det brinner i fyra mindre lastbilar och en större på en firma på Getängsvägen. Räddningstjänst och polis åker till platsen. Branden släcks och polis försöker sedermera säkra spår med bland annat en hundpatrull. Ingen misstänkt eller gripen i nuläget. Inga uppgifter om personskador. En anmälan om grov skadegörelse genom brand är upprättad.

22:02, rån, Borås
Vi får in ett samtal om att två pojkar i 14-årsåldern ska blivit rånad på Billdalsgatan. Inga tillhyggen enligt, men gärningspersonen ska enligt uppgift tagit stryptag samt skallat en av pojkarna och därefter tagit en mobiltelefon. Inga uppgifter om ambulansbehov eller skador i övrigt. En anmälan om rån är upprättad.

20:42, rån, Göteborg
En kvinna blir omkullknuffad av två gärningspersoner, som sedan tar hennes ryggsäck, en kasse och en handväska vid en golfbana i Västra Frölunda. Gärningspersonerna har sedan försvunnit på en moped eller motorcykel. Patrull har varit på plats och sökt i området, men utan att anträffa några gärningspersoner. Inga uppgifter om ambulansbehov. En anmälan om rån är upprättad.

Misshandel i relation, Polisområde Storgöteborg
En kvinna larmar polisen om att hennes pojkvän har slängt henne i golvet och slagit henne i ansiktet. Kvinnan har lämnat bostaden och har gömt sig när hon larmar polis. Patrull åker till den aktuella adressen. De hittar kvinnan och kör henne till en vän. Mannen har lämnat platsen. En anmälan om misshandel är upprättad. Inga uppgifter om skador eller ambulansbehov.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.