24 januari 08:00, Sammanfattning natt, Södermanlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 34 ärenden som rör Södermanlands län.  Nedan följer ett urval:

02:07 Polispatrull fick syn på en personbil med körförbud i centrala Mariefred. Patrullen följde efter bilen som initialt inte verkade vilja stanna, men som inom kort stannade så att kontroll kunde utföras. Föraren, en man i 20-årsåldern, hade vid kontrollen hunnit ställa sig utanför bilen och polispatrullen misstänkte att han hade slängt ut diverse föremål från bilen. Under bilen hittade polispatrull ett vapenliknande föremål. Även andra föremål hittades i närheten av bilen. I bilen anträffades även misstänkt stöldgods. Mannen greps och är misstänkt för vapenbrott och stöld.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, trafikbrott, viltolyckor, fylleri samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.