Uppdaterad 25 januari 18:58

25 januari 16:14, Trafikolycka, Karlstad

Två fordon har kolliderat på E18, i höjd med Våxnäs i Karlstad

Enligt initiala uppgifter från SOS Alarm ska en förare av en lastbil ha kört in i en personbil bakifrån mellan Klaramotet och Våxnäsmotet på E18.

Ambulans, räddningstjänst och polis larmades ut till olycksplatsen.

Det ska råda totalstopp i trafiken – i riktning mot Bergvik – med långa köer som följd.

UPPDATERING 16.34: En person har lastats med ambulans och är förd till sjukhus. Blåljuspersonalen håller i detta nu på att rensa körbanan, men prognosen är att det kommer vara fortsatt stopp i trafiken i västlig riktning ett tag till. 

UPPDATERING 16.42: Bärgare är på väg till platsen och trafiken kommer att släppas på inom kort. Polisen genomför sedvanliga utredningsåtgärder för att ta reda på vad som kan ligga bakom olyckan.

UPPDATERING 17:14: Trafiken ska nu flyta på som vanligt.

Det som har inträffat är följande: En bilist har gjort en otillåten sidesförflyttning ut från en avfart och in på E18. Bilisten har därefter träffat en lastbil och fortsatt ut i omkörningsfilen – där en tredje bilist kört in i personbilen. 

Beslut om kroppsbesiktning togs på den manlige föraren som var vållande till trafikolyckan. Mannen är misstänkt för grovt rattfylleri samt beteendebrott i trafiken.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.