Uppdaterad 26 januari 09:51

25 januari 21:04, Skottlossning, Eskilstuna

Stor polisinsats i Årby efter larm om skottlossning.

20:45 Polis och ambulans larmades till Årby, Eskilstuna, med anledning av att både polisen själva och allmänhet hört höga smällar utomhus. 

Flera polispatruller var därefter snabbt på plats.

20:49 En person har anträffats allvarligt skadad. 

20:58 Polisen söker en eller flera misstänkta gärningspersoner och försöker få en lägesbild över vad som hänt. Polisen är angelägen av att komma i kontakt med personer som har uppgifter att lämna om händelsen.

21:08 En plats utomhus på Årbygatan har spärrats av och betraktas som en brottsplats. Avspärrningen gäller också en pizzeria i anslutning. Polisen söker fortsatt efter gärningspersonen/gärningspersonerna.

21:10 En förundersökning gällande försök till mord har inletts.

21:25 Den person som anträffats skadad är en man och han har förts med ambulans till sjukhus. 

21:32 Ingen misstänkt person har gripits. Polisen arbetar vidare med att förhöra vittnen och samla in filmer/bilder som kan vara intressanta för utredningen. 

22:19 Polisen genomför dörrknackning i området och är fortsatt angelägna om att få in tips och iakttagelser som kan sättas i samband med mordförsöket. Både personer och fordon är av intresse.

Uppdatering torsdag:

09.40 Polisen kommer under dagen att fortsätta arbeta med utredningsåtgärder i ärendet. Bland annat kommer arbetet med brottsplatsundersökning samt dörrknackning i området att fortsätta.

Ärendet utreds fortsatt som försök till mord. Den skadade personen är en man i 25-årsåldern. Ingen person har gripits.

Polisen är fortsatt angelägna om att få in tips och iakttagelser som kan sättas i samband med mordförsöket. Både personer och fordon är av intresse.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.