Uppdaterad 26 januari 09:05

26 januari 01:32, Detonation, Botkyrka

Kraftig detonation i industriområde mellan Tullinge och Tumba.

Klockan 01.32 inkom samtal till ledningscentralen om en kraftig explosion i Tullinge/Tumbaområdet. Efter en stunds insats hittade polisen platsen där något har detonerat, vilket är ett industriområde mellan Tumba och Tullinge. 

Platsen är avspärrad i avvaktan på att polisens bombtekniker ska komma till platsen. Ingen person har skadats fysiskt i samband med detonationen. Däremot finns det materiella skador i form av en skadad fasad. 

Polisen arbetar nu med att samla in information genom bland annat förhör, inventering av övervakningsfilm med mera. Ingen är i nuläget frihetsberövad. En förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse är inledd. 

Uppdatering klockan 05:00
Polisen arbetar vidare med den information som hittills har samlats in. Den tekniska undersökningen pågår. Även bombteknikerna har påbörjat sitt arbete.

Uppdatering klockan 09:00
Det arbete som Nationella bombskyddet och kriminaltekniker har gjort på platsen är avslutat. Den avspärrning som funnits på platsen är borttagen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.