26 januari 07:51, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Ett urval av nattens händelser i polisområdet

Mellan klockan 22 och 07 har polisen hanterat ett 40-tal ärenden av olika karaktär i länet. Här följer ett urval av nattens händelser:

22.32 Polis larmades med anledning av en trafikolycka på Havsörnsgatan, Jönköping. En man i 35-årsåldern hade blivit påbackad av en bilist. Bilisten hade därefter kört från platsen. Den drabbade personen klagade på smärta i rygg och fot. Polisen fick signalement på bilen och kommer att skriva en anmälan om olovligt avvikande från trafikolycksplats.

23.34 Polis stoppade ett fordon för kontroll i Smålandsstenar, Gislaved. Vid kontrollen fattade polispatrullen misstankar om att föraren var påverkad och han togs med för provtagning. Föraren, en man i 20-årsåldern, är misstänkt för drograttfylleri.

04.03 Polis larmades med anledning av ett pågående inbrott hos ett företag på Gjuterigatan, Eksjö. Flera polispatruller beordrades till platsen och till det närliggande området. Snart kunde två misstänkta personer lokaliseras och gripas. De gripna är män i 35- respektive 50-årsåldern. Båda är i nuläget misstänkta för försök till stöld.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden som exempelvis berusade personer, viltolyckor, trafikkontroller och personer med psykisk ohälsa men inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.