Uppdaterad 27 januari 11:23

27 januari 01:12, Skottlossning, Linköping

Skottlossning mot byggnad.

Kl 01:12 larmas polis till en adress i området Ryd, Linköping, efter samtal om höga smällar. På plats konstateras att det finns skador på en fastighet som tyder på att en skottlossning har skett.

Polisen arbetar på platsen med flera olika kompetenser. Händelsen utreds i nuläget som grovt vapenbrott och grovt olaga hot. I nuläget kan ingen ytterligare information lämnas.

Uppdatering

07:55 Polisen har under natten arbetat i området med flera kompetenser och det arbetet kommer att fortsätta under morgonen. Bland annat kommer en teknisk undersökning att ske. Polisen har fortfarande inte träffat på någon skadad person, eller gripit någon misstänkt.

Om man har uppgifter att lämna som kan sättas i samband med den misstänkta skottlossningen är polisen angelägen om att ta emot dessa.

Uppdatering:

11:20 Polisen fortsätter sitt arbete med att utreda händelsen. Bland annat undersöks brottsplatsen och det finns både hundpatrull och annan uniformerad personal i området.

- Utredningsarbetet fortgår bland annat genom kriminalteknisk undersökning och informationsinhämtning. Vi uppmanar även allmänheten att kontakta oss om man sett eller hört något som kan ha med händelsen att göra, säger, säger Jens Öhmark, biträdande lokalpolisområdeschef i Linköping.

- Vi fortsätter vårt trygghetsskapande arbete genom att närvara med uniformerad personal i Ryd samt genom samverkan med externa aktörer, bland annat Linköpings kommun.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.