Uppdaterad 27 januari 11:36

27 januari 03:38, Detonation, Stockholm

Detonation vid port till flerfamiljshus i Akalla.

Klockan 03.38 inkom flertalet samtal om en kraftig detonation från flera platser i Järvaområdet. Efter en kort stund hittades en plats där något har detonerat, vilket är vid en port till ett flerfamiljshus i Akalla. 

Ingen har skadats fysiskt i samband med händelsen, däremot finns det materiella skador på en port. Platsen är avspärrad i avvaktan  på en teknisk undersökning. Polisens nationella bombskydd kommer också att undersöka platsen. 

Ingen person är i nuläget gripen men polisen har information som vi arbetar vidare med. Det hålls förhör och andra utredningsåtgärder på platsen. 

En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse är inledd.

Uppdatering klockan 07.50
Polisen är intresserad av observationer av fordon och personer som har rört sig i området i närhet av tid till brottet. Den som har gjort iakttagelser ombeds att ta kontakt med polisen genom polisens tipsformulär (se länk nedan) eller genom att ta kontakt med polis på plats. 

Det rör sig om en okänd form av explosivt ämne som har detonerat. 

Polisens arbete med att samla in information med målet att lagföra den/ de som ligger bakom detonationen pågår. Polisen undersöker eventuella samband till tidigare våldsdåd i närtid. 

Uppdatering klockan 11:30
Strax före klockan 10:30 var teknikerna klar med sitt arbete på platsen. De avspärrningar som funnits är därför borttagna. Polisen vet att detonationer kan skapa otrygghet bland de boende och det kommer därför finnas en resurs i området som kan besvara frågor och samverkar med bland annat stadsdelens personal.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.