27 januari 08:05, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Ett urval av nattens händelser i polisområdet

Mellan klockan 22 och 07 har polisen hanterat ett 30-tal ärenden av olika karaktär i länet. Här följer ett urval av nattens händelser:

00.26 Polis larmades med anledning av en pågående stöld från en bil parkerad i Gislaved. Två personer hade setts vara i färd med att stjäla något från bilen med hjälp av vinkelslip, därefter hade de sprungit från platsen. När polis kom till platsen konstaterades att en katalysator sågats loss men inte tagits med från platsen. Efter spaningsarbete, sök med hundpatrull och tips till polisen kunde två personer lokaliseras och gripas. Personerna, båda män i 35- respektive 45-årsåldern, greps misstänkta för försök till stöld. Båda har förts till polisstationen för ytterligare utredningsåtgärder.

05.50 Polis larmades till en adress på Öster City då höga smällar hörts i området. På plats konstateras att det finns skador på en fastighet som tyder på att en skottlossning har skett. Ingen person ska ha skadats vid händelsen. Polisen har spärrat av ett område och arbetar på platsen med flera olika kompetenser. Bland annat kommer en teknisk undersökning att ske. Händelsen utreds i nuläget som grovt vapenbrott och grovt olaga hot.
I nuläget kan ingen ytterligare information lämnas.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden som exempelvis berusade personer, viltolyckor, trafikkontroller och personer med psykisk ohälsa.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.