Uppdaterad 27 januari 11:11

27 januari 10:19, Skottlossning, Jönköping

Larm om höga smällar på Öster City, uppdatering

05.50 Polis larmades till en adress på Öster City då höga smällar hörts i området. På plats konstateras att det finns skador på en fastighet som tyder på att en skottlossning har skett. Ingen person ska ha skadats vid händelsen. Polisen har spärrat av ett område och arbetar på platsen med flera olika kompetenser. Bland annat kommer en teknisk undersökning att ske. Händelsen utreds i nuläget som grovt vapenbrott och grovt olaga hot. I nuläget kan ingen ytterligare information lämnas.

Uppdatering:

10:20 Polisen fortsätter arbetet på platsen. Bland annat finns polisens kriminaltekniker och hundpatrull i området. Polis arbetar också fortsatt med förhör och dörrknackning.

Brottsrubriceringen har ändrats till försök till mord och grovt vapenbrott.

11.02 Brottsplatsundersökningen är klar och avspärrningarna är nu hävda.

- Vi arbetar i nuläget i två olika spår, säger Kristoffer Axell, lokalpolisområdeschef för Södra Vätterbygden. Dels brottsutredande för att få klarhet i vad som har hänt, dels trygghetsskapande genom att vi har förstärkt vår närvaro i centrala Jönköping.

- Vi tar tacksamt emot tips om man har sett eller vet något som kan ha anknytning till den misstänkta skjutningen. Kontakta gärna våra poliser på plats eller lämna tips via telefon 114 14.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.