28 januari 07:42, Sammanfattning natt, Örebro län

Natt till lördag polisområde Örebro

22.11 Laxå. Olaga hot. Man i artonårsåldern misstänkt för olaga hot efter att ha hotat en kvinna i samma ålder. Mannen ska ha försökt ta sig in i kvinnans bostad under om våld.

22.36 Örebro. Brand i villa. En villa i Stora Mellösa övertänd, fullt utvecklad brand. En person anträffad i huset, förd till sjukhus för kontroll. Polisen inleder förundersökning gällande grov skadegörelse genom brand.

23.03 Örebro. Knivlagen. Person i fyrtioårsåldern misstänkt för brott mot knivlagen, drograttfylleri samt ringanarkotikabrott eget bruk efter förarkontroll på Söder.

23.53 Örebro. Bråk. Två män i tjugoårsåldern avvisade efter att ha bråkat med varandra i en krogkö. En av dem så bråkig att vakt tvingade belägga honom med handfängsel. Polis till plats avvisade männen från platsen.

23.59 Karlskoga. Bråk. Ordningsvakt i handgemäng med bråkig person i tjugofemårsåldern. Ordningsvakt tvingas boja. Polis till plats omhändertar för fylleri.

01.06 Örebro. Våld/hot mot tjänsteman. Man i tjugoårsåldern misstänkt för våld mot tjänsteman samt våldsamt motstånd. Upprinnelse händelse på krog i centrala Örebro.

02.11 Örebro. Misshandel. Man i trettioårsåldern misstänkt för misshandel. Ska ha slagit annan man i trettiofemårsåldern, denne fick föras till sjukhus. Misstänkt gärningsman omhändertagen för fylleri. Händelsen inträffade på Väster i Örebro.

02.48 Örebro. Spridning smitta/kemikalier. Utsläpp av naturgas på bussdepå på Bettorp. Enligt räddningstjänsten stort men kontrollerbart utsläpp. Polis spärrade av ett större område. Avspärrningarna hävda vid sextiden på morgonen.

02.58 Karlskoga. Brott i nära relation. Man i trettioårsåldern misstänkt för att ha misshandlat kvinna i nära relation. Vittnen ska ha sett mannen misshandla kvinnan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.