28 januari 07:47, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Mellan klockan 22 och 07 har polisen hanterat cirka 100 ärenden av olika karaktär i länet. Här följer ett urval av nattens händelser:

22:15 Polispatrull genomförde fotpatrull i Klockaretorpet i Norrköping. I samband med detta påträffades en skadad man utomhus i närområdet. Händelseförloppet är inte helt fastställt, men mannen ska ha blivit utsatt för våld av flera personer. Händelsen utreds som grov misshandel, det finns ingen person som är frihetsberövad i ärendet. Mannen, som är i 25-årsåldern, var vaken och talbar.

03:00 Polisen larmades om en trafikolycka som inträffat på länsväg 1123 Vreta Kloster i Linköpings kommun. Polis åkte till platsen. Det var en bil som hade kört av vägen. Två personer fördes till sjukhus, båda var vakna och talbara. Föraren, en man i 20-årsåldern, misstänks för drograttfylleri.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.