Uppdaterad 03 januari 09:24

03 januari 07:06, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet från klockan 22:00.

23:11 Våld/hot mot tjänsteman, Gällivare
Samtal om en stökig man på en adress i Gällivare. Polis kallades till platsen och i samband med att de skulle omhänderta mannen så betedde han sig på ett sådant sätt att en anmälan om våld/hot mot tjänsteman upprättades.

04:03 Trafikolycka vilt, Boden
Fordon som kolliderat med ett rådjur på riksväg 97 i Vittjärv. Inga personskador rapporterades. En eftersöksjägare har kallats till platsen.

04:05 Försök till misshandel, Gällivare
Polis har varit på en adress i Gällivare kommun och tagit upp en anmälan om försök till misshandel. Den misstänkte är en man och målsägande är en kvinna. De är bekanta med varandra. Patrullen har även hållit vittnesförhör på plats.

05:47 Inbrott, Kalix
Samtal inkommer om att ett inbrott under natten har skett på en gymnasieskola. En ruta har krossats och det är stökigt på platsen. Under morgonen har polis varit på plats och genomfört en brottsplatsundersökning. Enligt initiala uppgifter är det något slags teknisk utrustning som används i utbildningssyfte som har tillgripits.
Uppdatering 09:24
Polisen har anträffat gods och kommer att återlämna det till målsägande.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.