Uppdaterad 03 januari 13:21

03 januari 07:19, Misshandel, grov, Nora

Polisen har gripit en man, misstänkt för försök till grov misshandel, efter att han försökt att med bil köra på en eller flera personer.

Polis larmades till en plats i Nora kommun där det samlats jägare inför vargjakt. Dit hade en man kommit med bil och med avsikt backat in i en av jägarnas bilar. Mannen hölls kvar på platsen utan att något bråk uppstod.

Då den ditbeordrade polispatrullen anlände en dryg timma senare framkom det uppgifter att mannen också försökt att köra på en eller flera personer som befann sig på platsen. Detta fick patrullen att gripa mannen, som är i 45-årsåldern, såsom misstänkt för försök till grov misshandel samt skadegörelse.

Efter förhör kommer åklagare att ta ställning till om mannen ska anhållas eller få vara i frihet under den fortsatta utredningen.

UPPDATERING: Efter förhöret med den misstänkte beslutade åklagare att anhålla honom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.