Ett planerat tekniskt underhåll på polisen.se gör att vissa funktioner, som formulär och filtreringar, inte fungerar fullt ut. Tack för ditt tålamod!

Uppdaterad 04 januari 13:42

04 januari 11:06, Mord/dråp, försök, Lund

Trafikolycka på Kyrkovångsvägen, Södra Sandby.

En polisbil har kört av vägen under tjänsteutövning. Föraren är ute ur bilen och förs med ambulans till sjukhus, oklart skadeläge. Vägen är avstängd vid olycksplatsen.

Uppdatering: Under ett rutinstopp på Kyrkogångsvägen påkallar polismannen en personbil med ljus och ljud - signaler att den ska stanna. Bilen stannar inte och när polisbilen kör upp längs med bilen blir den prejad och slår runt på vägen. Flera polispatruller kommer snabbt till platsen och ambulans tillkallas. Polismannen kontrollerades av ambulanssjukvård men behövde ej följa med till sjukhus.


Personbilen som smet från platsen anträffades senare i ett villaområde och man började söka efter föraren. Vid 12-tiden kunde en man i 20-års åldern gripas i en bostad i aktuellt område och har förts till polisstation.


Mannen misstänks i nuläget för försök till mord, blåljussabotage, grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och olovlig körning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.